Angela 01 Angela 02 Angela 03 Angela 04

ANGELA

Lamele ovale fixe de 50mm

Oblonul ANGELA are lamele rotunjite fixe de 50 mm poziţionate înclinat separate între ele prin distanţiere speciale din nailon disponibile în diferite culori. Poziţia oblică a lamelei permite o iluminare difuză a încăperilor evitând intrarea directă a razelor de soare, asigurând astfel şi un grad de intimitate împreună cu o ventilare eficientă. Bandourile de formă plană disponibile în diferite dimensiuni sunt imbinate la 90° cu profilul de ramă . În imagine, oblonul este prezentat cu sistem de prindere direct pe zid, dar se poate realiza şi în varintă toc şi rama mobilă. Se pot executa tipologii de ferestre sau uşi cu una sau mai multe rame mobile chiar şi tipologii de ferestre sau uşi in varianta pliantă.

 
 Giulia 01 Giulia 02 Giulia 03 Giulia 04

GIULIA

Lamele ovale fixe de 50mm

Oblonul GIULIA are lamele rotunjite fixe de 50 mm poziţionate înclinat separate între ele prin distanţiere speciale din aluminiu vopsit. Astfel se obţine un oblon la care toate părţile vizibile sunt din aluminiu. Prin dimensiunea, forma rotunjită şi poziţionarea oblică a lamelelor unite estetic prin intermediul distantierilor din aluminiu se elimină colţurile şi spaţiile unde se poate depune praful. Bandourile de formă plană cu margini rotunjite , disponibile în diverse dimensiuni sunt îmbinate la 90° cu profilul de ramă . În imagine, oblonul este prezentat cu toc fix pe 3 laturi, dar poate fi executat şi cu ramă mobilă montată direct pe zid. Se pot executa tipologii de ferestre si uşi cu una sau mai multe rame mobile chiar şi tipologii pliante.

 
 Luna 01 Luna 02 Luna 03 Luna 04

LUNA

Lamele ovale fixe cu închidere totală.

Oblonul LUNA are lamele fixe cu închidere totală în poziţie înclinată cu suprapunere internă şi externă prin încastrare. Lamelele ovale sunt introduse în rama mobila a oblonului printr-un sistem special de agăţare în întregime din aluminiu care împiedică trecerea luminii printre lamele, făcând astfel aceste obloane mai sigure în faţa tentativelor de intrare prin efracţie. În plus, absenţa totală a distanţierelor din nailon conferă oblonului LUNA un evident avantaj estetic mai ales pentru culorile speciale sau cu finisaj Lemn. Pentru imbunatatirea imaginii estetice, la părţile terminale orizontale sunt poziţionate profile compensatoare care elimina astfel colţurile şi spaţiile unde se poate depune praful. Aceste caracteristici fac din obloanele LUNA un model special care se potriveşte foarte bine la restaurarea caselor vechi, la înlocuirea obloanelor din lemn, fără a modifica aspectul lor istoric. Posibilităţile de fixare în zidărie sunt multiple: de la cel tradiţional direct pe zid cu balamale la cel cu toc fix pe 3 laturi disponibil în diferite forme şi dimensiuni.

 
 Camelia 01 Camelia 02 Camelia 03 Camelia 04

CAMELIA

Lamelă în formă de romb de 60 mm

Realizat cu lamele fixe în formă de romb de 60 mm poziţionate înclinat ceea ce conferă oblonului un aspect tipic al celor care acum sunt numite „de tip vechi". CAMELIA se aplică atât construcţiilor noi, caselor de la sate sau a celor de vacanţă. Lamelele sunt separate între ele prin distanţiere speciale din aluminiu vopsit care garantează o mai bună robusteţe a obloanelor în faţa tentativelor de intrare prin efracţie. Bandourile de forma plană cu margini rotunjite disponibile în diferite dimensiuni sunt îmbinate la 90° cu profilul de ramă . În imagine, oblonul este prezentat cu bandou dublu ceea ce îi conferă un aspect mai elegant şi tradiţional. Este disponibil atat în versiunea cu ramă mobilă montată direct pe zid cât şi cu toc fix.

 
 Carolina 01 Carolina 02 Carolina 03 Carolina 04

CAROLINA

Lamelă în formă de romb de 60 mm

Oblonul CAROLINA are lamele fixe în formă de romb de 60 mm poziţionate înclinat în rame perimetrale speciale. Pentru o mai buna estetică la părţile terminale orizontale se montează profile compensatoare, ceea ce duce la eliminarea colţurilor şi a spaţiilor în care se poate depune praful. Aceste caracteristici fac din obloanele CAROLINA un model special care se potriveşte foarte bine la restaurarea caselor vechi, la înlocuirea obloanelor din lemn, fără a modifica aspectul lor istoric. Este disponibil atat în versiunea cu ramă mobilă montată direct pe zid cât şi cu ramă fixă.

 
 Storica 01 Storica 02 Storica 03 Storica 04

STORICA

Lamelă în formă de romb de 90 mm

Realizat cu lamele fixe în formă de romb de 90 mm poziţionate înclinat, tipic pentru cădirile din centrele oraşelor din partea de centru-nord a Italiei, STORICA este un oblon special care se potriveşte la restructurări şi la delicatele operaţiuni de recuperare a clădirilor istorice. Ramele mobile ce încadrează lamelele dispun de reborduri perimetrale ceea de fac din acest oblon o copie fidelă a celor vechi din lemn. Bandourile disponibile în diferite dimensiuni sunt îmbinate la 90° cu profilul de ramă. În imagine, oblonul este prezentat în variantă cu bandou dublu în clasica culoare verde cu un finisaj de tip Lemn. Este disponibil în versiunea cu ramă mobilă montata direct pe zid sau cu toc fix pe 3 laturi .

 
 Firenze 01 Firenze 02 Firenze 03 Firenze 04

FIRENZE

Lamelă în formă de romb de 90 mm

Oblonul FIRENZE are lamele fixe în formă de romb de 90 mm poziţionate înclinat şi decorat cu o ramă perimetrală în evidenţă, care este tipică locuinţelor din Toscana. În interiorul lor este posibilă introducerea unor deschizături numite „uşă Firenze" care au particularitatea că nu pot fi recunoscute din exterior când sunt închise. În imagine, oblonul este prezentat cu toc fix pe 3 laturi, dar se poate realiza şi cu ramă mobila montată direct pe zid.

 
 Alice 01 Alice 02 Alice 03 Alice 04

ALICE

Lamelă orientabilă în forma de lacrimă

ALICE este un tip de oblon cu lamele orientabile în forma de lacrimă decorat perimetral cu o ramă cu margini rotunjite care creează un compromis drept şi echilibrat între stilul tradiţional al obloanelor istorice şi cel modern al obloanelor orientabile. În concluzie ALICE este un model de oblon care este mereu actual şi care se adaptează tuturor stilurilor de locuinţe, atât la cele moderne cât şi la restaurarea caselor vechi. În imagine, este prezentat oblonul în culoarea lemnului care în versiunea brută este unul din elementele care întăresc liniile şi formele exprimate prin designul Eurokyt.

 
 Aurora 01 Aurora 02 Aurora 03 Aurora 04

AURORA

Lamelă ovală orientabilă în forma de lacrimă

Realizat cu lamele ORIENTABILE în forma de lacrimă , oblonul AURORA dispune de un sistem special de agăţare dintre lamele care permite o protecţie absolută împotriva luminii, a prafului şi a agenţilor atmosferici. Mecanismele care la cerere pot fi de aceeaşi culoare cu părţile mobile având un aspect estetic important în timp ce orientarea lamelelor favorizează operaţiunile de curăţare a obloanelor. Datorită calităţii excepţionale şi a bunei manevrabilităţi a mecanismelor, orientarea lamelelor se face foarte uşor şi silenţios. Forma de picătură a lamelei face posibilă folosirea oblonului în cadrul stilurilor arhitecturale mai speciale. Oblonul prezentat în această imagine este de culoare verde clar RAL6005, variantă opacă. Este disponibil în versiunea cu ramă mobilă montată direct pe zid sau cu toc fix si rama mobila.

 
 Alto Adige 01 Alto Adige 02 Alto Adige 03 Alto Adige 04

ALTO ADIGE

Lamele tip "scanduri" orizontale

Tipicele scanduri orizontale încastrate perfect în perimetrul părţii mobile fac în aşa fel încât ALTO ADIGE se distinge prin estetica sa specială, tipică văilor din Alpi. Armonia dintre dungile orizontale date de scanduri şi marginile sobre ale ramei conferă oblonului o estetică perfect echilibrată în dimensiuni şi forme demonstrând în acelaşi timp eleganţă şi atracţie. Este disponibil şi în versiunile ALTO ADIGE (R) cu scanduri umplute cu material izolant şi ALTO ADIGE (TT) realizat cu un panel tip scanduri complet izolat. Oblonul din imagine este prezentat cu balamale standard varianta ascunsă dar la cerere se pot aplica balamale şi mânere tipice di zona dumneavoastră.

 
 Cortina 01 Cortina 02 Cortina 03

CORTINA

Lamele tip "scânduri" verticale

Tipicele lamele de tip scândură verticală încastrată perfect în perimetrul părţii mobile fac în aşa fel încât CORTINA se distinge prin estetica sa specială, tipică văilor din Lombardia. Armonia dintre dungile verticale date de lamele de tip scândură şi marginile sobre ale ramei conferă oblonului o estetică perfect echilibrată în dimensiuni şi forme demonstrând în acelaşi timp eleganţă şi atracţie. Este disponibil şi în versiunile CORTINA (R) cu lamele umplute cu material izolant şi CORTINA(TT) realizat cu un panel cu imitatie de lamele tip scandura complet izolat. Oblonul din imagine este propus în versiunea cu prindere în zidărie, dar se poate realiza şi cu toc perimetral de tip standard sau încastrat.

 
 Nerina 01 Nerina 02 Nerina 03

NERINA

Părţi mobile cu lamele tip "scândură" verticală

Realizat cu o structură perimetrală vizibilă din interior şi din exterior, modelul NERINA se caracterizează printr-o ramă cu elemente rotunjite accentuate montata in rama mobila, în care se încastrează în mod perfect lamele tip scandură verticală tipice obloanelor din Lombardia; această ramă evidenţiază în mare parte diferenţa de profunzime ale lamelelor în comparaţie cu grosimea părţilor mobile. Este disponibil şi în versiunile NERINA (R) cu lamele umplute cu material izolant şi NERINA (TT) realizat cu un panel complet izolat. Oblonul din imagine este propus în culoarea lemnului de cireş deschis care se potriveşte foarte bine cu ferestre din lemn sau din PVC. Oblonul din fotografie este cu prindere directă în zidărie, dar se poate monta şi cu un toc perimetral care se poate găsi în diferite forme şi dimensiuni cu posibilitatea adoptării soluţiei monobloc.

 
 Aida 01 Aida 02 Aida 03 Aida 04

AIDA

Panouri întregi izolate

Particularitatea oblonului AIDA este dată de faptul că în cazul în care este închis, rezultă in exterior o planşă netedă compusă dintr-un panou cu izolaţie termică în timp ce în interior este pusă în evidenţă structura de susţinere tipică obloanelor din lemn. Simplitatea estetică ne aminteşte de gingăşia unui stil care se adaptează foarte uşor modelelor arhitecturale clasice şi moderne; un produs agreabil realizat din materiale solide şi rezistente în timp. Metodele de fixare în zid sunt de mai multe feluri: de la cel tradiţional direct pe zid cu balamale, la cel cu toc perimetral disponibil în diferite dimensiuni şi forme; se poate realiza în diferite tipuri cu una sau mai multe părţi mobile.

 
 Oscura 01 Oscura 02 Oscura 03 Oscura 04

OSCURA

Lamele tip "scânduri" verticale

Este clasicul oblon care reproduce cu fidelitate formele vechilor obloane din lemn de la care moşteneşte caracteristicile. Oblonul OSCURA cu lamele verticale tip scandură tipice zonelor Verona şi Mantova, la exterior plană şi la interior cu ramă la vedere . În versiunea OSCURA (TT) lamele tip scândură verticala sunt realizate cu panel ceea ce confera o bună izolaţie termică în timp ce versiune OSCURA (R) este realizată prin umplerea lamelelor cu un material izolant. Este propus în model imitaţie de lemn, oblonul având astfel o imagine masivă şi elegantă. Este disponibil în diferite modele cu o parte mobilă sau mai multe.

 
 Scandola 01 Scandola 02 Scandola 03 Scandola 04

SCANDOLA

Cu lamele tip "şipci" orizontale interior şi lamele tip "scândură" verticală exterior

SCANDOLA este clasicul oblon din zona Mantova care reproduce fidel formele vechilor obloane din lemn de la care păstrează caracteristicile. Este realizat în partea exterioară cu lamele tip scândura verticală iar la interior cu lamele tip şipci orizontale, oblonul fiind disponibil în versiunea SCANDOLA (TT) cu un ridicat grad de izolaţie termică. Mai este disponibilă şi versiunea de oblon SCANDOLA DUBLĂ cu şipci orizontale interne şi externe care aminteşte de soluţiile tipice de intrări în casele din câmpia Veroneză şi Mantovană. SCANDOLA DUBLĂ (TT) este versiunea izolată cu material izolant care îmbunătăţeşte prestaţiile termice ale oblonului. Oblonul din imagine este cu prindere directă în zidărie, care la modelul imitaţie de lemn de nuc se prezintă masiv şi elegant, putând fii realizat în schimb si cu un toc perimetral pentru prindere.

 
 Diamante 01 Diamante 02 Diamante 03 Diamante 04

DIAMANTE

Cu panouri diamantate

Este oblonul tipic întregului arc Alpin, realizat prin elementele caracteristice de reliefare a modelelor rustice în care se încastrează în mod perfect panourile izolante.Pe langă gama diversă de culori în care poate fi vopsit, DIAMANTE poate fi realizat şi în versiune mixtă: cu lamele orientabile „Alfa" şi „Nina" cu lamelă „Notte" şi chiar cu clasicele lamele ovale de 50 mm. Este propus în imitaţie de lemn de nuc, oblonul prezentându-se masiv şi elegant. Bandourile de formă plană disponibile în diferite dimensiuni sunt îmbinate la 90° cu profilul de ramă. În imagine oblonul prezentat se fixează direct în zidărie, putând fi realizat şi cu un toc perimetral. Se pot executa tipologii de ferestre , uşi cu una sau mai multe deschideri cât şi tipologii de ferestre sau uşi pliante cu sau fară toc fix .